T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / BOZDOĞAN - Merkez İlkokulu

MERKEZ İLKOKULU TARİHÇESİ

 

Okulumuzun tarihi Osmanlı Devleti dönemine dayanmaktadır. Önceleri küçük birkaç binada öğretim yapmış olan okulumuz, 1914 yılında "NUMUNE MEKTEBİ" adı altında Özel idare tarafından yaptırılan bölgenin üç okulundan biri olarak eğitim-öğretim çalışmalarına iki katlı sekiz dershaneli ahşap bir binada başlamıştır. Bu binanın 1932'de çıkan bir yangın sonucu yanması üzerine tekrar birinci okul, ikinci okul olarak park ve civarındaki binalarda öğretime devam etmiştir.

 

Vaktiyle on dokuz bin liraya sigorta ettirilmiş olduğundan yanan binanın sigorta ücreti Özel İdareye ödenmiş, bu parayla 1932 yılında bugünkü okulun yapımına başlanmıştır. 1935 yılında bazı sınıflar tamamlanarak öğretime başlamış, 1936'da tam olarak eğitim-öğretim hizmetine açılmıştır. Okulumuz ilk yapıldığında üst kattaki sekiz dershane ve idare kısmından oluşmuştu. Sonra alt kattaki dört dershane, bir araçlar odası, üç depo, tuvaletler, dış sıvası ve tören alanı yapılmıştır.

 

İlk yapıldığı yıl bir müdür, sekiz öğretmenle hizmete başlamıştır. Bugün de ek bina ile birlikte 28 derslikle eğitim sezonuna devam etmektedir. Okulumuzun ek binası 2004 yılında yapımına başlanmış ve 2005 yılı Eylül ayında eğitim ve öğretime hazır hale getirilmiştir. Ek binamız 18 derslik olarak, 1 Fen Teknoloji sınıfı, 1 Kütüphane, 1 Öğretmenler Odası, 1 Memur, 1 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Odası, 1 Müdür Yardımcısı Odası ve 1 Müdür Odası olarak hizmet vermektedir. Tarihinde birçok profesör, doçent, eğitim görevlisi ve çeşitli bürokratlar, subaylar yetiştiren okulumuz aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunan önemli iş adamları mezun etmiştir.

 

OKUL MÜDÜRLERİMİZ

 

1-Osman ONAT

 

2-Tevfik OKTAY

 

3- Refik APAYDIN

 

4-Cevdet ÖZSOY

 

5-Baki ÖZTÜRK

 

6- Ali ÇAKIR

 

7- Ramazan YILDIRIM

 

8-Seyfettin AKSOY

 

9-Abdullah ÖZEN

 

10-Abdulkadir CEYHAN

 

11-Yavuz ÖZBAHAR

 

12-Ahmet Emin SIDAR

 

04-01-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.01.2021 - Güncelleme: 04.01.2021 13:10 - Görüntülenme: 374
  Beğen | 8  kişi beğendi